10 Adımda WordPress Sitenizin Kaynak Kullanımını Düşürün

Özellikle paylaşımlı sunucu kullanımlarında yani klasik hosting sağlayıcı firmalarda CPU, Virtual RAM, RAM veya I/O gibi bazı kaynak kullanımlarında sınırlamalar olabiliyor. Eğer siteniz bu limitlere takılıyorsa erişim problemleri de ortaya çıkıyor.

Bu makalede WordPress sitenizin kaynak kullanımlarını düşürmek için yapabileceğiniz 10 adımı hızlıca vereceğim. Hiç birinin nasıl yapılır? konusuna girmeyeceğim. Hepsi internette farklı kaynaklarda mevcuttur. İlave önerileriniz olursa yorumlara ekleyebilirsiniz.

Not 1: Burada önerilen tüm adımlar tarafımca denenmiş, uygulanmış ve aşağıdaki sonuç elde edilmiştir.

Not 2: Kullandığınız WordPress ve PHP versiyonu, tema, eklenti gibi öğelere bağlı olarak sorunlar çıkabilir. Çıkabilecek problemlerle ilgili tarafım sorumlu tutulamaz. İşlemlerden önce mutlaka hard yedek almayı unutmayınız.

  1. CloudFlare‘e kayıt olun. Size verilen NS (Name Server) adreslerini hosting ayarlarınızdan kaydedin.
  2. WP fastest cache tarzında bir cache eklentisi kullanın.
  3. Smush tarzında bir eklenti ile tüm fotoğraf ve resimlerinizi toplu olarak optimize edin.
  4. WP fastest cache eklentisini kullanıyor iseniz eklenti ile CloudFlare –  WP fastest cache entegrasyonu yapın. Bunun için CloudFlare’den API Key alın. Mail adresi ve bu Key’i eklentiye girin.
  5. Sitenizin PHP versiyonunu kontrol edin ve hosting’inizin desteklediği en üst versiyona güncelleyin.
  6. WordPress sitenizde database onarımı yapın.
  7. wp-config.php dosyasına; define( ‘EMPTY_TRASH_DAYS’, 20 ); kodu ile 20 günde bir çöpleri boşalt şeklinde ayarlayın. Satır kalsın. (Bu ayarları yaptıktan sonra hata log’larını kontrol edin. Hata alıyorsanız kod satırını kaldırın.)
  8. wp-config.php dosyasına; define(‘WP_POST_REVISIONS’, FALSE); kodu ile yazı ön izlemelerini tutma şeklinde ayarlayın. Satır kalsın. (Bu ayarları yaptıktan sonra hata log’larını kontrol edin. Hata alıyorsanız kod satırını kaldırın.) Alternatif olarak Revision Control eklentisi gibi bir eklenti kullanın.
  9. Hata log’larında hata veren eklentileri kaldırın yerine alternatiflerini bulun.
  10. Https‘ e geçin. CloudFlare’ın 1 yıllık ücretsiz SSL‘ini kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir